Vegetariškas, Cincinačio ir Meksikos žaliasis čili

Vegetariškas troškinys – tai tas pats čili troškinys, tačiau be mėsos, labai populiarus JAV 7 ir 8 dešimtmečiuose, paplitus vegetarizmui. Mėsa patiekale pakeičiama tofu sūriu arba bulvėmis. Taip pat galima dėti lęšių (toks troškinys labai populiarus Prancūzijoje). Tinka bet kokios daržovės: moliūgai, grybai, bulvės, kukurūzai ir netgi burokai. Taip pat reikalingos aitriosios paprikos kaip ir originaliame recepte.

Cincinačio čili – tai visiškai skirtingas nei Teksaso aitriųjų paprikų troškinio variantas, kuris dažniausiai dedamas ant makaronų ar dešrainių. Tai daug skystesnis, labiau mėsos padažą primenantis patiekalas, kurį sukūrė graikų imigrantai. Dažnai į jį dedama šokolado ar cinamono, kad būtų išlaikytas nepaprastas kvapas ir skonis.

Žaliasis čili – tai meksikietiškas troškinys ar padažas su kiaulienos gabalėliais, kurie lėtai troškinami sultinyje, papildomai kartais dedama tomatillos (žali į pomidorus panašūs vaisiai, išorėje gaubiami ganėtinai kieto luobo, kurį reikia nulupti) ir uoginių paprikų. Retkarčiais dedama pomidorų.

Tradicinis Meksikos žaliasis čili

Ingredientai:

  • aliejaus kepimui;
  • 1 mažas arba pusė didelio svogūno;
  • 2 skiltelės smulkinto česnako;
  • 2 valg. š. miltų;
  • 1/4 arb. š. kumino;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1,5 puodelio kiaulienos arba vištienos sultinio;
  • 1 puodelis pjaustytų Naujosios Meksikos čili pipirų (čili bus meksikietiškai aštrus. Jei nemėgstate itin aštraus maisto, čili pipirų kiekį gerokai sumažinkite);
  • 1/4 arb. š. raudonėlių.
  • 600 g kiaulienos

Gaminimas:

  1. Keptuvėje gerai apkepkite kiaulieną, supjaustytą gabaliukais. Ištraukite ir atidėkite į šalį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, po to suberkite kuminus, įberkite pipirų ir druskos.
  3. Suberkite pjaustytus čili ir raudonėlius, šiek tiek pakepkite.
  4. Supilkite sultinį, sumeskite kiaulieną.
  5. Troškinkite ant žemos ugnies apie 20 minučių, tada padažą sutirštinkite miltais. Neberkite iškart visų miltų! Berkite dalimis, kad padažas nebūtų per tirštas. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar sultinio. Skanaus!

Žaliasis čili

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s